Team wedstrijden - Jeugd


Jeugdcompetitie 2019-2020

WSDV-jeugd wint GDB-bokaal

Elk jaar wordt er tussen de Gelderse jeugdteams om de GDB-bokaal gestreden. Een jeugdteam bestaat uit 4 spelers. In totaal deden er 7 jeugdteams mee die op 3 vrijdagen streden om de eer en de mooie beker(s). De laatste speeldag was vrijdag 23 januari in Huissen. Eerst werden nog de laatste reguliere wedstrijden gespeeld en daarna konden de halve finales en de finale worden gespeeld.

In de reguliere competitie was het eerste team van WSDV1 als eerste geeindigd. Het had alle wedstrijden op 1 na gewonnen. Verloren was er van het eerste team van VBI uit Huissen. In de halve finale mocht het team van WSDV1 aantreden tegen het 2e team van VBI uit Huissen. Het werd een gemakkelijke 6-2 overwinning en de finale was bereikt. In de andere halve finale speelde het eerste team van Lunteren tegen het eerste team van Huissen. Het team van Lunteren leek te gaan winnen maar aan het eind werden er grote fouten gemaakt en het eerste team van Huissen 1 bereikte de finale.

In de finale werd in overleg met de spelers uitgegaan van "eigen kracht". De sterkste WSDV 1 spelers werden aan de borden 1 en 2 gezet. Dat bleek een gouden greep want aan de borden 1 en 2 werd gewonnen en aan de borden 3 en 4 gingen de punten naar de tegenstander VBI 1 uit Huissen. De eindstand werd 4-4 en de winst van Naomi Boeren aan bord 1 bleek voldoende om de 1e prijs in de wacht te slepen. De 3e prijs was voor het eerste team uit Lunteren dat te sterk was voor het 2e team van VBI uit Huissen.

De teams Lunteren 2, Wageningen 2 en Lent eindigden op respectievelijk de 5e, 6e en 7e plaats.

De prijzen werden uitgereikt door Frans de Jonge de interim jeugdleider van de Gelderse Dambond.

Het team van WSDV 1 bestond op de laatste speeldag uit Naomi Boeren, Csongor Bartfai, Daniel Schmidt en Nathan van Beek.
Standen en uitslagen in ToernooibaseFoto's


/