Persoonlijke wedstrijden - Overige


Sneldammen Wamel 2015

Verslag 38e Open Sneldamkampioenschap van Wamel

Datummaandag 28 december 2015
PlaatsVrijetijdscentrum Wamel
OrganisatieDamvereniging Slagvaardig Wamel
Deelname95 personen
Landelijke hoofdklasse26
Provinciale hoofdklasse16
Eerste klasse25
Tweede klasse28

Het toernooi kent naast een stabiel aantal deelnemers ook veel regelmatig meespelende dammers. Ze waren afkomstig van clubs uit Gelderland, Noord Brabant en Zuid Holland (Zuid), ook enkele thuisdammers mengden zich in de strijd. De sfeer was ontspannen, in alle groepen bleef het tot in de zevende en laatste ronde spannend.
In de hoofdgroep (landelijke hoofdklasse) vulde Jan Groenendijk uit Wageningen zijn favorietenrol met verve in. De vice wereldkampioen nam de ‘Wamelse’ titel over van Anton van Berkel uit Tilburg die dit keer niet meedeed. Jan die in de vierde ronde verrassend had verloren van Theo Voorspuij uit Gorinchem, versloeg in de zevende ronde zijn directe concurrent Henk Grotenhuis ten Harkel uit Elst. De winnaar had twee punten voorsprong op Fred Ivens uit Ingen en Tjeerd Harmsma uit Culemborg. Met een punt minder volgden Grotenhuis ten Harkel en Rob Schrooten uit Arnhem.
Mari Dame uit Goudriaan werd winnaar in de provinciale hoofdklasse. Hij scoorde 10 uit 7, net als Wijnand Voskuil uit Lunteren (winnaar in 2014). Het onderlinge verschil was vier weerstandspunten. Vanaf plaats drie hadden Mark Klaassen uit Tilburg, Jean van Ingen uit Nijmegen en Sammy Amusah uit Druten (in deze volgorde) één wedstrijdpunt minder.
In de eerste klasse maakte Melanie het succes van de familie Voskuil compleet. Ze had na winst in de laatste partij op Peter Visscher uit Elst (winnaar in 2014) één punt voorsprong op Albert Middelkoop uit Culemborg, Visscher en Carl Meijer uit IJzendoorn.
Gerrit Roeterdink uit Laren ging was in de tweede klasse op herhaling en werd opnieuw kampioen. De winnaar verloor in de voorlaatste ronde van Bas Vink uit Woudrichem en bleef daarna met zijn zesde partijzege buiten bereik van Ton Holla uit Nijmegen en Vink. Anton van Spaandonk uit Eindhoven en Henk van Zuidland uit Ederveen werden vier en vijfde.
Slagvaardig hield weer een verloting zodat niet alleen de beste (snel)dammers maar ook verschillende andere deelnemers niet met lege handen huiswaarts gingen.
Mede door de belangstellend toekijkende bezoekers was het een geslaagde damavond, het traditionele jaarlijkse hoogtepunt bij Slagvaardig.Standen en uitslagen in Toernooibase


Foto's


/